Verhuistips Rotselaar

Onze Jespers checklist verhuizen voor een vlotte verhuizing, een goede voorbereiding en organisatie is de helft van het werk

Tip 1: Kies een geschikte verhuisdatum

De definitieve verhuisdatum vastleggen naargelang de huur- of koopovereenkomsten, uw vakantie, vakantie van vrienden en familie die een handje kunnen toesteken, de opvangmogelijkheden voor de kinderen en misschien ook voor huisdieren.

 

Tip 2: Boek ons tijdig

Ons ruimschoots op tijd boeken zodat we uw verhuis alleszins op uw voorkeursdatum kunnen uitvoeren. Sommige dagen zijn méér gevraagd dan andere. Neem telefonisch contact of stuur ons via het antwoordformulier uw voorkeursdatum.

 

Tip 3: Voorbereidend werk in de ex-woning

Op tijd beginnen met de planning en de voorbereiding voor uw verhuizing is geen overbodige luxe. Een aantal zaken kunnen op voorhand aangepakt worden: naar het recyclagepark of de kringloopwinkel gaan met spullen die je sowieso niet zult meenemen of een en ander uitdelen of op tweedehands zetten, bepaalde stukken reeds demonteren, verpakkingsgerief bijeenzoeken, opmetingen doen in uw toekomstige woonst. Bij iedere demontage: steek de vijzen en bouten in een zakje en kleef die met tape aan het stuk waarover het gaat. Demontage en montage kunnen wijzelf voor u uitvoeren zo u dat wenst.

 

Tip 4: Reserveer op tijd parkeerplaatsen en signalisatie

Ruim op voorhand de nodige parkeerplaatsen reserveren en borden aanvragen zowel op uw oud als nieuw adres. Hou rekening met voldoende lengteafstand, zeker als er een verhuislift nodig is.

 

Tip 5: Verwittig administratieve diensten

De maatschappijen voor elektriciteit, gas & water op tijd inlichten en de  documenten voor overdracht downloaden. De meterstanden noteren. Ook De Post verwittigen en in de overgang alle briefwisseling laten doorsturen naar je nieuw adres. Vergeet niet andere lopende abonnementen van adres te veranderen of op te zeggen. Let er op dat sommige verzekeringen moeten omgezet of stopgezet worden. Andere diensten die best ruimschoots op voorhand moeten op de hoogte gebracht worden van uw verhuis zijn: gemeentebestuur, werkgever(s), crèche, school, huishoudhulp, verenigingen, vaste leveranciers. Indien je naar een verre bestemming verhuist: vergeet je lokale waardebons niet te verzilveren mochten die er zijn. Dezelfde en eventueel andere  voorzieningen zullen voor je nieuwe locatie opnieuw moeten gezocht en opgestart worden. Zie ook tip 9.

 

Tip 6: De dag voordien

Ontdooien van diepvriezers en koelkasten gebeurt best ten laatste 1 dag op voorhand.

 

Tip 7: Inpakken

Bij het inpakken de dozen markeren op inhoud en een uitroepteken toevoegen bij breekbaarheid. De verhuisdozen best logisch opvullen volgens hun bestemming die er dan ook kan op genoteerd worden: living, keuken, badkamer, slaapkamer 1, slaapkamer 2, garage, berging enz. Grotere dozen opvullen met lichtere items en omgekeerd. Extra bescherming voorzien voor delicaat gerief is nodig voor tijdens de rit, niettegenstaande we alles goed vastmaken. Flessen en flacons inpakken doe je best door ze gecheckt af te sluiten, in dozen goed rechtop gezet en liefst opgespannen, met wat plasticfolie onderaan. Voor kamerplanten gelden dezelfde aanbevelingen.

 

Tip 8: Voorzie ons van voldoende informatie

Geef onze medewerkers alle nuttige informatie en aandachtspunten mee: wat is demonteerbaar en wat niet, wat moet mee en wat mag blijven staan, waar steekt nog gerief in, welke stukken zijn breekbaar of hebben een bijzondere waarde. Zet zo mogelijk alle kastdeuren, schuiven en laden vast.

 

Tip 9: Voorbereiding nieuwe woonst

Je hebt op basis van de afmetingen van alle vertrekken reeds uitgemaakt waar de grote stukken en decoraties zullen moeten komen. Dan kunnen we alles al op de min of meer juiste plaats neerzetten en dat maakt het je des te makkelijker achteraf. Indien je de kans hebt is het goed al te anticiperen en bepaalde zaken zoals bijvoorbeeld nieuwe gordijnen of zonwering, vloerbekleding, bijkomend meubilair, … Voor een aantal onmisbare voorzieningen moet bijtijds worden ingeschreven of aanvraag ingediend: onderwijs, lidmaatschap, abonnementen, subsidies, overige dienstverlening.

 

Tip 10: kies voor Verhuizingen Jespers als ervaren, betrouwbare verhuizer

Wij staan voor hoogwaardige kwaliteit, vertrouwen en een flexibele service. Ontdek ons all-in-1 totaalpakket met tal van extra services. Zorgeloos verhuizen en dit zonder verrassingen. Remember onze baseline: We like to move it!